8. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Stres Yönetimi ve Sınav Stresi ile Baş Etme Yolları Semineri

Stres, zorlu ya da rahatsız edici bir durum karşısında kişinin hissettiği duygusal ve fiziksel gerilim halidir. Stres anı ve öncesinde stresini yönetemez tanımazsan performansa dönüştüremezsin. Stres yönetimi için ne yapmak lazım? a. Önce bedensel belirtileri fark et b. Bedensel belirtilerinde çaresiz hissetme c.Nefes Egzersizi d.Stresine neden olan düşünceler ne kadar gerçekçi destekleyen olaylar neler sorgula Aslında bunun hayatta kalmak için her insanın stres karşısında yaşadığı bir duygu olduğunu hatırla ve onun senden uzaklaşacağını bil. Strese girdiğiniz an aslında bilinç dışınız varoluşsal bir tehdit ile karşılaştığınızı düşünür. Çözüm; İnsanın kendini tanıması beynin karar sistemini tanıyarak bilinç düzeyini artırmasıdır. Şimdiye odaklanmak zihnin geçmiş ve gelecek arasında oluşturduğu stresten uzaklaşmasını sağlayacaktır. Sınav stresinin sebebi gerçekleşecek olan sınav değil,ona yüklenen anlam ve beraberindeki duygudur.