ANASINIFI OLARAK TEMEL AMACIMIZ

Özel İbrahim Yücel Koleji

Ana Sınıfı olarak temel amacımız;

• Okul Öncesi dönemde alınan bilinçli ve nitelikli bir eğitimin, ileri yaşlardaki öğrenme yeteneğini ve gelecekteki başarıyı doğrudan etkilediğinin bilinciyle; sorgulayan, merak eden, oyunlarla öğrenen ve öğrenmeyi seven çocuklar yetiştirmek.

• Güvenli ve sevgi dolu bir ortamda çocuklarımızın öğrenim hayatlarının ilk tohumlarını doğru bir şekilde atmak, öğrenmeyi ve okulu seven fidanlar yetiştirmek.

• Sadece sınıfta değil, bahçede oynayarak, doğayı gözlemleyerek, gezilerle yerinde görerek, laboratuvarlarda deneyerek, atölyelerde uygulayarak özgüveni yüksek bireyler yetiştirmek.

• Kendiyle barışık, bilişsel, sosyal, dil ve motor becerileri gelişmiş çocuklar yetiştirmek.

• Atatürk ilke ve inkılapları rehberliğinde milli ve manevi değerlerine sahip bireyler yetiştirmek.

• Sürdürülebilir bir dünya için, yaşadığı çevreye saygılı, çevre bilinci gelişmiş ve farkındalığı yüksek bireyler yetiştirmek.

• Günlük Türkçe ve İngilizce dil eğitimi etkinlikleri ile Türkçe’yi doğru ve düzgün konuşan, bunun yanı sıra yabancı dil eğitiminin temellerini sağlam alan, kendini ifade edebilen çocuklar yetiştirmek.

• Haftalık fen-doğa etkinlikleri, yaratıcı drama etkinlikleri, modern dans etkinlikleri, resim ve sanat etkinlikleri, jimnastik-yüzme-bedensel aktivite etkinlikleri, müzik-ritm etkinlikleri, robotik kodlama ve bilişim teknolojileri etkinlikleri, ilkokula hazırlık gibi bir çok etkinlik ve beceri aktiviteleriyle çocuklarımızın çok yönlü gelişimini sağlamak.

• Güvenlik başta olmak üzere uygun özbakım becerilerinin (temizlik, beslenme, kişisel hijyen, vs.) kazandırmak ve kendi yeterlilik becerisini kazandırmak.

• Çocukların kendilerini tanımaları, başkalarını tanımaları ve kendi yaş grubundaki diğer çocuklarla uygun iletişim becerileri kurmalarına yardımcı olmak.

• Konusunda uzman, tecrübeli ve işini severek yapan öğretmenlerimizle sevgiyi ve şefkati temel edinen mutlu, kendisi ve çevresiyle barışık, sevgi dolu çocuklar yetiştirmek.