''Ekolojik Derslikler Oluşturuyoruz"

''Ekolojik Derslikler Oluşturuyoruz

Temel eğitim çocukların kişilik gelişiminin davranış ve alışkanlıklarının oluştuğu yaşlarda verilen eğitimdir.
Bu dönemde kazanılan alışkanlıklar insanda ömrü boyunca olumlu ya da olumsuz etkilere sahiptir. Bu nedenle temel eğitim kadar verildiği yapıların da birçok yönden özelliklere sahip olması gerekir.
     Bu yapılar çocukların ufkunu açacak yenilikçi, çok yönlü ve farklı imkanları sunacak şekilde tasarlanması gerekir. Cocukların doğay...la iç içe ekolojik ortamlarda eğitim alması sürdürülebilir bir yaşamı desteklemeyle de yakından ilgilidir. Çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek için ekolojik dersliklerde eğitim almak doğal alanları doğru kullanmayla doğru orantılıdır. Bu anlamda okulumuz doğal ortam konusunda oldukça yeterli bir alana sahiptir.
      Bu alanı eğitim öğretim açısından doğru kullanmak icin okul bahçemizin uygun yerlerinde ekolojik derslikler olusturmaya başladık.