PROJE HAZIRLAMA AMAÇ VE HEDEFLERİ

PROJE HAZIRLAMA DERSİNİN AMACI

Özel İbrahim Yücel Anadolu ve Fen Lisesinde verilen Proje Hazırlama Dersinin genel amacı öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.

Belirledikleri konularda kendi keşiflerini yapma olanağı sunar. Hazırlayacakları projeler aracılığı ile derslerden, kitaplardan ve laboratuvar uygulamalarından öğrendiklerini pekiştirirler. Proje çalışmalarına katılarak henüz öğrenciyken, bilimsel alanda yapabileceklerinin farkına varabilir, başarılı bir bilim kariyerinin kapılarını aralayabilirler.

PROJE HAZIRLAMA DERSİNİN HEDEFLERİ

Proje hazırlama dersi ile çevresine bilimsel bir gözle bakabilen, kendi yeteneklerinizin farkına varan, yeni beceriler geliştirebilen ve merak ettiği konular hakkında bilgi sahibi olan bireyler yetiştirmek temel hedeflerimiz arasındadır. Bu hedefler doğrultusunda MEB müfredatına bağlı olarak yeniden yapılandırıp, kendi oluşturduğumuz müfredatta yer alan kazanımların eksiksiz verilmesi hedeflenmektedir.

Öğrencilerin eleştirel düşünce metotlarını kullanarak, bilim adamı gibi soru sorup cevap vererek, kendi dünyalarının usta araştırmacıları olmalarını sağlamaktır.

Bu nedenle geliştirdiğimiz “Proje Hazırlama Dersi Öğretim Programının” temelleri proje hazırlama aşamaları ile ilgili uygulama gerektiren, araştırma becerileri, rapor hazırlama becerileri ve sunum becerileri üzerine kurulmuştur.

Proje hazırlama dersi ile öğrencilerimiz proje hazırlama aşamalarını öğrenmenin yanında akademik hayatları boyunca ve hatta iş hayatlarında kullanabilecekleri araştırma becerileri, bilimsel makaleleri okuma becerileri, rapor hazırlama becerileri ve sunum becerileri kazanmaktadır.